Cyberpunk Forum

Cyberpunk Forum

• Wrzesień 05, 2010, 02:08:53
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane

Aktualności:

Autor Wątek: Jeszcze raz THE PRODIGY (Invaders Must Die)  (Przeczytany 55 razy)

Snake

• Administrator
    • Cyberpunk
RE: Jeszcze raz THE PRODIGY
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 23, 2009, 10:36:33 »

Noo jestem świeżo po odsłuchaniu... i pisze słuchając po raz kolejny ;)

Zaczyna się od "Invaders must" die i dobrze, że od tego kawałka się zaczyna, bo pasuje na początek, więcej o nim nie będę się rozpisywał, bo większość już słyszała. Kolejny "Omen" lekko zmieniona nutka - dodatkowy beat którego nie słyszałem w poprzednich wersjach, które były jakieś koncertowo/teledyskowe. Oczywiście nutka na plus.

Pozostałe to mieszanka (na szczęście), utwór "Thunder" ciekawie się zaczyna, później myślałem, że regge ;), ale wyprostował mnie po chwili mocny bit. "Colours" to mocno kolorowy, końcówka jest niezła dźwięk jak z amigi czy commodore :)   Kolejny utwór kojarzy mi się z takimi rave'owymi utworami coś w stylu happy hardcore tylko trochę wolniejszy, ale to oczywiście same wstawki bo całość ładnie wygląda - powinni dodac "Take Me To The "Psycho" Hospital".

Kolejny utworek "Warior Dance", jest już mocniejszy ale nadal odczuwam jakby duży wkłąd muzyki drum and bass ale nie w czystej postaci znowu jakiś rave, hardcore i wszystko pomieszane. Na szczęście "Run With The  Wolves" uświadamia mnie, że to nadal Prodigy no i końcówka niezła szczególnie że jest początkiem do kolejnego utworu - "Omen Reprise" co jest przeróbką "Omen", którego możemy przesłuchać wcześniej na płycie. Jest to bardziej cś w stylu przejścia, uśpienia (chociaż przy tym syntezatorze to nie jestem pewien czy możemy o uśpieniu mówić).

Przy "World's On Fire" powrót do korzeni Prodigy, chociaż za dużo powtarza sie jeden tekst ;). Aby nie było tak ponuro mamy bardziej skoczny utworek "Piranha". A na koniec hmm... dziwne mieszane uczucia miałem słuchając ostatniego utworu, ale wszedł w ucho, taki idealny na zakończenie :) , pozostawię Wam do przeanalizowania ;)

Dodatkowo w wersji Deluxe, możemy usłyszeć dwa kawałki:
"Black Smoke (Bonus Track)"
"Fighter Beat (Bonus Track)"

obydwa bez wokalu, bynajmniej jak teraz na szybko odsłuchałem :)

W31RD0

RE: Jeszcze raz THE PRODIGY (Invaders Must Die)
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 27, 2009, 11:44:52 »

A jak podoba wam sie sam Keith?
http://www.youtube.com/watch?v=YWMwNjL78YE
a rewolution waitng to happen...

Kanatis

RE: Jeszcze raz THE PRODIGY (Invaders Must Die)
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 10, 2009, 10:26:41 »

Filmik niedostępny w Polsce /// :o

cybpun

Odp: Jeszcze raz THE PRODIGY (Invaders Must Die)
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 27, 2010, 10:39:41 »

Im się udało, jak mało komu stworzyć po długim czasie niezły album.

W31RD0

« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 29, 2010, 02:27:07 »

Podobala mi sie akcja  w zeszlym tygodniu na Warriors Dance Festival (organizowanym przez The Prodigy). Mieli tam namiot ze studiem tatuazu. W sumie tylko ok 100 osobom (na 65tys uczestnikow) udalo sie tam dostac, same vouchery wyprzedaly sie z ich stronki w okolo godzine. Sam Keith tatuowal sie jako ostatni, 45min przed swoim wystepem:)

W31RD0

« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 29, 2010, 02:45:11 »

Im się udało, jak mało komu stworzyć po długim czasie niezły album.

Kolejna plytka juz wkrotce, Liam podobno pracuje nad nia z gosciem z Pendulum... tak przynajmniej wspomnial na tweeterze

cybpun

« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 29, 2010, 10:20:46 »

No to jak z Pendulum to by było cudownie - kawałek voo doo people właśnie w wersji Pendulum jest dużo lepszy od oryginału jak dla mnie.