Cyberpunk Forum

Cyberpunk Forum

• Wrzesień 05, 2010, 01:39:44
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane

Aktualności:

Autor Wątek: Dział hakerzy a tu pustki...  (Przeczytany 113 razy)

cybpun

Dział hakerzy a tu pustki...
« dnia: Lipiec 27, 2010, 10:51:13 »

Myślałem, że taki dział to perełka w świecie cp... chyba się myliłem.A serwis hacking aż huczy od nowych newsów o włamaniach/wirusach itp.

mmphs

• Moderator
Odp: Dział hakerzy a tu pustki...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 27, 2010, 10:59:46 »

Bo tu chyba nie mam hakerów ;). A jak ktoś chce poczytać newsy o włamaniach/wirusach, to pewnie ma inne serwisy w RSS-ach.

cybpun

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 28, 2010, 11:28:46 »

Na tej zasadzie, nie powinniście pisac o muzyce d'n'b  od tego są inne strony, nie powinnieście pisac o sofcie i hardware od tego są inne strony, o książkach też nie powinnieście pisać bo też jest pełno księgarni internetowych z możliwością komentowania... No na tej zasadzie zamknijcie forum.

havoc00

• Zin
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 28, 2010, 12:40:38 »

Szpajku

• Zin
  • *
    • PFBnode
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 28, 2010, 12:49:30 »

@havoc: xD

Widzisz cybpun, sęk w tym, że chyba ty uważasz, że każdy fan cyberpunka powinien być też fanem hackingu - a tak nie jest ;] Na przykład Nhen coś tam zna sie na programowaniu minimalnie, interesuje się cyberpunkiem(jako gatunkiem w literaturze, muzyce)...i co, nie nazwiesz jej fanką cyberpunku? Piszemy o książkach, bo chcemy. Piszemy o filmach, bo chcemy. Nie piszemy o hackingu? Widocznie nikt nie ma ochoty o tym pisać i tyle. Jak chcesz to pisz o tym na forum, jak będzie zainteresowanie to ludzie będą ci odpisywać i wsio ;]

mmphs

• Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 28, 2010, 02:05:59 »

Na tej zasadzie, nie powinniście pisac o muzyce d'n'b  od tego są inne strony, nie powinnieście pisac o sofcie i hardware od tego są inne strony, o książkach też nie powinnieście pisać bo też jest pełno księgarni internetowych z możliwością komentowania... No na tej zasadzie zamknijcie forum.

Nie to miałem na myśli. Forum dyskusyjne przydaje się po to, żeby podyskutować. Jeśli o "hacking" chodzi, to nie ma tu po prostu osób które byłyby na tyle w temacie, żeby rozwodzić się nad większością "włamów" czy wirusów i mogłyby powiedzieć coś, co nie jest oczywiste (przepraszam, jeśli kogoś uraziłem ;) ). A ja pisałem o traktowaniu forum jako źródła newsów. Co innego wrzucić info o jakiejś książce w klimacie, bo zwyczajnie nie ma polskiej strony, która dostarczałaby takich informacji, a co innego kopiować szczątkowe wiadomości z innych serwisów. Zwyczajnie zauważyłem, że jeśli ktoś szuka wyczerpującego źródła wiedzy związanego z ogólnie pojętym bezpieczeństwem w IT, to raczej nie zainteresuje się forum. Natomiast jeśli o zwykłe rozmowy chodzi, to jak Szpajku napisał:

Widocznie nikt nie ma ochoty o tym pisać i tyle. Jak chcesz to pisz o tym na forum, jak będzie zainteresowanie to ludzie będą ci odpisywać i wsio ;]

cybpun

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 29, 2010, 12:20:40 »

Czyli nikt nie będzie miał do mnie pretensji jak zacznę buszować w tym dziale ?
Bo lubię, czasami się zajmuję czymś takim - głównie wifi.

duo

• Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 29, 2010, 01:48:09 »

Jeśli o mnie chodzi - chętnie poczytam ;] Swojego czasu, kiedy zakładałem sieć wifi u rodziny też trochę interesowałem się zabezpieczeniami. Raz nawet dla zabawy planowałem wybrać się z kumplem na wardriving, zobaczyć jak ludzie w okolicy podchodzą do kwestii bezpieczeństwa. W końcu jednak jakoś nic z tego nie wyszło. Teraz zajmuję się głównie programowaniem, więc nie jestem na bieżąco w temacie zabezpieczeń.

mateusz_szary_skoczylas

• Zieloną Czcionką
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 01, 2010, 06:54:26 »

Ja tu funkcjonuje pod własnym nazwiskiem więc nie będę pisał o włamaniach. Chętnie poczytam.

duo

• Moderator
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 01, 2010, 07:15:04 »

Heh, włamania - czyt. testy penetracyjne ;]

mateusz_szary_skoczylas

• Zieloną Czcionką
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 09, 2010, 09:52:52 »

testy penetracyjne obwarowane są do tego umowami o zachowaniu poufności - to jeszcze gorzej niż z włamaniami :)