Cyberpunk Forum

Cyberpunk Forum

• Wrzesień 05, 2010, 01:55:25
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane

Aktualności:

Autor Wątek: Sesja CP2020  (Przeczytany 64 razy)

Gotrek

RE: Sesja CP2020
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 17, 2009, 08:17:32 »

Że niby jaki ;p?

duo

• Moderator
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 17, 2009, 02:32:55 »

że niby choroba wrodzona + nabyta :P
jak gracze nie chcą to nie powinni dostawać na starcie jakichś handicapów, moim zdaniem. w pbfie na alethei sam specjalnie przy tworzeniu postaci zaznaczyłem że jest uzależniona od dopalaczy, żeby było ciekawiej. a jak gracz che mieć koksa to MG już w trakcie rozgrywki jak będzie chciał i tak coś mu wymyśli.

havoc00

• Zin
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 18, 2009, 07:12:39 »

No tu zgadzam się z duo. Zawsze coś się dopiszę do karty postaci co graczowi "pomoże" w rozgrywce. :P
Pozatym jeżeli mieli byśmy grać na forum, to dobrze by było wyłączyć naliczanie postów w danej kampanii.

Kanatis

« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 18, 2009, 08:57:11 »

Skoro wyłączone jest naliczanie w innych kategoriach to sądzę, że tutaj też nie będzie problemu. A ja jestem za urozmaicaniem postaci jeśli chodzi o choroby, uzależnienia i inne takie tam :)

duo

• Moderator
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 18, 2009, 02:21:36 »

najlepsze są lęki ;> albo psychozy i takie tam.

ryjek

« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 19, 2009, 08:22:38 »

Lęki i choroby są fajne ;) W końcu to cyberpunk. Aczkolwiek ja jestem zdania, że jak gracz chce mieć normalną postać to nie ma problemu. Ja jako mistrz i tak się zawsze mogę postarać żeby w inny sposób utrudnić graczowi życie ;>
"Nie mam celu. Okazja czyni mój cel".
"Nie mam taktyki. Tworzę byt i pozbywam sie taktyki"
"Nie mam talentu. Mój szybki umysł tworzę swym talentem"

[Walter Jon Williams "Voice of the whirlwind"]

Gotrek

« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 20, 2009, 08:54:07 »

Cholera ja was nie rozumiem :p...co wy tak gadacie o tym utrudnianiu graczowi życia ;p? Ja rozumiem że nie powinno być nudno czy monotonnie, ale to raczej już powinna być kwestia fabuły i zadań, a nie udupiania na siłę. Jak dotąd mi nikt ani ja nikomu tak nie robiłem, sam zaś bym się cholernie wkurzył jakby mi ktoś psuł przyjemność z odgrywania mojej wykreowanej postaci jakimiś bzdurami :p

ryjek

« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 20, 2009, 06:38:41 »

Tu nie chodzi o utrudnianie komuś grania, bo to rzeczywiście jest co najmniej irytujące, tylko o uzmysłowienie graczowi, że życie w świecie przedstawionym w tym systemie po prostu nie jest łatwe, okazjonalnie nie jest ono również przyjemne ;)
"Nie mam celu. Okazja czyni mój cel".
"Nie mam taktyki. Tworzę byt i pozbywam sie taktyki"
"Nie mam talentu. Mój szybki umysł tworzę swym talentem"

[Walter Jon Williams "Voice of the whirlwind"]

havoc00

• Zin
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 20, 2009, 09:06:13 »

ryjek napisał/a:
Tu nie chodzi o utrudnianie komuś grania, bo to rzeczywiście jest co najmniej irytujące, tylko o uzmysłowienie graczowi, że życie w świecie przedstawionym w tym systemie po prostu nie jest łatwe, okazjonalnie nie jest ono również przyjemne ;)

I nieco utrudnia też. No ale wiadomo nie jest łatwo. :D
Expert mode on. ;)
Gdyby choroby były jakąs małą częścią gier fabularnych to nie pisali by o nich dodatkowych rozdziałów. Czasy psychozy w cp2020 czy radiacji w nerce. Gra oczywiście robi się ciekawsza. Zawsze można zrobić scenariusz jak to Gotrek musi ukraść leki na swoją chorobę z wilkiego gmachu korporacji. ;)

Gotrek

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 21, 2009, 09:12:39 »

Ja osobiście nie lubię chorób u moich postaci ;p. Ponadto nie przypominam sobie takiego rozdziału w 1 edycji. Może w dalszych był....w każdym razie nie zapominajcie, że czasy CP to głównie okres nie psychodeli, a manipulacji korporacji, skorumpowanych rządów czy mafijnej wręcz policji :p. No i postać jako zdrowa również może być bardzo interesująca ;p (jak np ci dwaj kolesie wchodzący do walki przy muzyce poważnej opisani w podręczniku :D). Wszystko jest kwestią umiejętności role play gracza :]

Gorki

« Odpowiedź #55 dnia: Maj 05, 2010, 12:47:26 »

Odgrzebie trochę temat.

Nie mam za dużo czasu, ale naszła mnie chęć poprowadzenia CP2020. Jeśli jest ktoś chętny to poproszę o zgłoszenia z jakimiś postaciami (normalne karty postaci do cp2020) i jakąś historię.
Od razu mówię, że do cp mam podejście bardzo gibsonowskie (przynajmniej w moim mniemaniu).

Jeszcze nie wiem czy przez forum czy przez irca ale to się ustali jak się zbierze grupa.

Jeśli są chętni to zapraszam.

G.

duo

• Moderator
« Odpowiedź #56 dnia: Maj 05, 2010, 04:17:11 »

Gorki napisał/a:
Jeśli jest ktoś chętny to poproszę o zgłoszenia z jakimiś postaciami (normalne karty postaci do cp2020) i jakąś historię.

Yeah, no to masz przynajmniej jednego chętnego ;] Postaram się przygotować kartę w tym tygodniu.

Od razu mówię, że do cp mam podejście bardzo gibsonowskie (przynajmniej w moim mniemaniu).

Jeśli o mnie chodzi - fantastycznie! x]

Jeszcze nie wiem czy przez forum czy przez irca ale to się ustali jak się zbierze grupa.

Jeśli na forum to mam nadzieję że na http://pbfnode.pl ;]

Gorki

« Odpowiedź #57 dnia: Maj 05, 2010, 10:06:07 »

Mamy pierwszego gracza. Ktoś jeszcze chętny?

Co do pbfnode.pl to szczerze powiem, że wolałbym tu. Nie będę musiał się zakładać konta na kolejnym forum i nie będę musiał się za każdym razem logować po raz kolejny, żeby tam napisać.
Po prostu wszystko w jednym miejscu.
Ale to się zobaczy

Ptero

« Odpowiedź #58 dnia: Maj 12, 2010, 04:45:37 »

też spróbuje sił :) biorę się za kartę :D
"Cyberprzestrzeń. Mimowolna halucynacja doświadczana każdego dnia [...] Graficzny obraz danych, wyabstrahowanych z banków każdego komputera ludzkiej domeny. Niewyobrażalna złożoność. Linie światła sięgającego nie-przestrzeni umysłu, roje i konstelacje danych. Jak światła miasta, milknące w oddali.."

Siekierozojad

« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 20, 2010, 06:48:15 »

Też bym sobie zagrał. Prawie nigdy nie mam okazji grania w Cybera, tylko go prowadzę w różnych settingach. Dajcie znać, co z tego wyszło